Alarm Terimleri Sözlüğü

24 Saat Zon
Zon tanımlamalarından hangi zonların 24-saat  zonu olacağını seçin. Keypad zonları 24 saat zonu olarak tanımlanmamalıdır. Sistem'in kurulu olup olmadığına bakılmaksızın, bir açık "24saat" zonu her zaman alarm verecektir.(Panik butonu, yangın dedektörü, cam kırılma dedektörü, darbe dedektörü, siren sabotajı vb. ürünler 24 saat olabilir)
ATZ(İleri Zon Teknolojisi)
ATZ özelliğinin aktif edilmesi size her giriş terminaline iki adet dedektör bağlayabilmenize ve böylece kontrol panelinin Zon kapasitesini iki misline çıkarmanıza olanak sağlar. İleri Zon Teknolojisi yazılım destekli bir özelliktir, ek bir modüle gereksinim duyulmaz, basitçe cihazları ATZ bağlantısında gösterildiği şekilde bağlayın. Kontrol paneli bağlanmış cihazları direnç değerlerine göre tanıyacaktır. Ekstra aynı diğer zonlar gibi davranacaklar, keypad ’de durumları gösterilecek ve her zon için bağımsız alarm kodu gönderilecektir.
Anti-mask
Özellik (bakış, kendi alanında nesneler koyarak ya da boya ile objektif püskürtülmesi ile örneğin) dedektör alanı görüşünü engelleme girişimlerini dedektörlerde tespit etmek için kullanılır.
Bypass (Zon)
Bypass özelliği geçici olarak belirlenen bölgelerden alarm vermemesini sağlar. Örnek olarak misafir odası günlük kullanımda kuruluyor iken misafir geldiğinde kurulmaması gereklidir. Bu durumda o bölge bypass yapılıp kurulur ve o bölgede o alarm sistemi devre dışı bırakılıp tekrar kurulana kadar alarm durumu oluşmaz. Bypass işlemi bir defaya mahsustur. Alarm kurulup açıldığında bypass özelliği devre dışı kalır.
Chime (Zil)
Alarm sistemi devre dışı durumundayken zil zonu özelliği verilen bölgelerden herhangi bir hareket algılandığında uyarı veya melodi sesi verir. Bu özellik işletmeler ve evler için idealdir. İşletmelerde giriş kapısından gelen biri olursa içerde çalışırken uyarı sesini duyup birinin geldiğini anlayabilirler. Evlerde bu uygulama giriş kapısı ve çocuk odası kontrolleri için uygulanmaktadır.

Kontrol Paneli
Güvenlik ekipmanlarının denetiminin yapıldığı ana kontrol panelidir. Pır dedektörler, manyetik kontaklar, keypadler, sirenler gibi uç birimler bağlanıp izinsiz girişlerde alarm durumu oluşmasını sağlar ve uç birimleri tetikleyerek sesli ve flaşörlü uyarı verdirir. Kullanıcılara ve izleme istasyonlarına alarm sinyallerini ulaştırır.
Creep Zon
PIR dedektörlerde kullanılan bu önemli güvenlik özelliği PIR dedektörlerin alt kısmını algılamasını sağlar ve dedektörlerin alt kısmında geçişleri engelleyerek güvenlik açığı oluşturmadan sağlıklı bir koruma yapar.(NV500)
Perde Lens
Bu lens sayesinde dedektör açıları dikey bir koruma oluşturur. Koruma alanı 6m.yüksekliğinde 11m.uzunluğunda düz bir duvar koruması sağlanmış olur.
Dual Sensör
PIR dedektör sensörlerinin çift elemanlı olduğu sensör teknolojisidir.
Tehdit Kodu
Herhangi bir tehdit durumunda kullanılan koddur. Alarmı kurma ve açma yapabilir. Kurma veya açma durumunda izleme merkezine tehdit altında istem kuruldu-açıldı bilgisi gönderir. İzleme merkezi tehdit kodu sinyali düştüğünde olay yerine polis gönderir.
Hat sonu (EOL) Dirençleri
Yüksek güvenlikli baştan sona hat kontrollü bağlantı şeklidir. Hat sonu dirençli bağlantıda dikkat edilmesi gereken husus hattın en sonunda(uç birimlerin üzerinde) direncin olması gerektiğidir. Sistem hattın en sonunda takılı olan direnç değerini sürekli okuyup ona göre pozisyon alacaktır.Eğer güvenlik sisteminiz sabotaj tanıma (kablosu Kesik) ya da kablo hata tespiti (kısa devre) gerektiriyorsa, tüm dedektörlerin N.C kontaklı olmaları gerekmektedir. Cihazların bağlantısını ve kontrol panelinin programlanmasını sabotaj korumalı ve hat sonu dirençli yapın. Bu bağlantı şekli ile açık ya da kapalı zonlar kontrol paneli ile haberleşecektir ve açık zonlar keypad ekranında görülecektir. Kontrol paneli ayrıca herhangi bir sabotaj(kesilme) durumunda ya da kablo hatası durumunda (kısa devre) haberleşme sağlayacaktır.
Cam Kırılma Dedektörleri
Cam kırılması anında çıkan akustik ses tayfını analiz ederek çalışan detektörlerdir.Kablolu(DG457) ve Kablosuz(G550) olarak mevcuttur.
Ev Otomasyonu
Özelliklerinin uzaktan kontrol edilebildiği Ev-Bina Otomasyon sistemleridir.Belirlenen zaman aralıklarında,hareket tetiklendiğinde veya uzaktan kontrol edilerek evdeki kontrol cihazlarını(Işıklar,klima,kombi,bahçe sulama,panjur vb.) yöneten yazılımları ile uyumlu olarak çalışır.
Dahili Siren
Herhangi bir alarm durumunda iç ortamda çalacak olan ışıklı ve sesli sirendir.
İki Yollu Haberleşme
Panel ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma özelliğidir.Kumandalarda İ butununa basılarak panelden sistem durumu bilgisi alınabilir.
Yükleme/İndirme
Bu özellik kontrol paneline uzaktan PC ile bağlanma olanağı sağlar.İnternet-GPRS-Tel hattı gibi haberleşme olanakları ile montajcı yazılımları kullanılarak(Winload-BabyWare)kontrol paneline bağlantı sağlanıp yükleme-indirme ve güncelleme yapılabilir.
Kullanıcı
Alarm sistemini kuracak-açacak kişilere verilen isimdir.
Kullanıcı Kodu
Kullanıcıların alarm sistemini kurma-açma işlemlerini destekleyen 4-6 rakamdan oluşan koddur.Kontrol panellerinin özelliklerine göre 32-999 kullanıcı kodu verilebilir.
Beyaz Işık Filtrelemesi
PIR sensörün güneş ışığı ve araba farları gibi güçlü ışık kaynaklarına maruz kalarak neden olduğu yanlış alarmları önlemek için yüksek kaliteli beyaz ışık filtre malzemesi kullanılmıştır.
X-10
Evde mevcut 220V kabloları kullanarak uyumlu ev cihazları arasında iletişim için Güç hattı kablo taşıyıcı protokolüdür. Evin her yerinden elektrikli cihazların uzaktan kontrolünü kolaylaştırır. Aynı fazda bulunan cihazları kontrol etmeyi sağlar.
Zon (Bölge)
Kontrol panelinin girişlerine birebir bağlantı yapılarak algıma sağlayan girişlerdir. Giriş gecikmeli, ani, takip, 24 saat vb. farklılıkta özellikleri vardır. Kontrol paneli tarafından denetlenir.
Zon Etiketi
Bu özellik sayesinde algılama bölgelerine isim yazılabilir. (örnek:  Zone 1 yerine Giriş Kapısı) 
100% Dijital Algılama (Patentli):
Tamamen yazılım-sürümlüdür, gerçek 100% dijital hareket algılaması, sensörün düşük seviyeli sinyalini dijital bölgede herhangi bir analog devreye gerek olmadan dönüştürür, yükseltir ve işler. Sensörün tüm sinyali satürasyon veya gürültü olmadan işlenir, böylece güvenilirliği ve doğruluğu yükselir. Sonuç olarak yanlış alarma bağışıklığı inanılmaz yükselir.
Klasik “Dijital” Hareket Algılama:
Klasik “dijital” hareket dedektörlerinde sensör sinyalini yükseltmek için kullanılan analog devre bulunmaktadır. Analog devreleme, sinyallerin çoğunun yükselticinin satürasyonu nedeniyle kaybolmasına sebep olurdu. Bundan dolayı, yükseltici devresindeki sinyalin çoğu kaybolduğundan beri ve konvansiyonel analog karar-verici devrede işlem için bilgi olmadığı için, analog hareket dedektörüne işlemci ilavesinin faydası kalmamıştır.
Dijital Kalkan Algoritması
Kalkan üç ana parçadan oluşan yazılım algoritmasıdır:
1 Gerçek Zamanlı DSP (Dijital Sinyal İşlemi):
Yazılımın DSP bölümü dijital olarak sensör sinyalini gerçek zamanlı yükseltip filtreler. Analog filtrelemeden farkli olarak, dijital filtreler daha doğrudur, derece değişikliklerinden etkilenmez, bozulma evresi yoktur ve ilave maliyet ile donanım kompanent eklentisine gerek olmaz. Sonuç temiz ve doğru dijital sinyalin maksimum Sinyal/gürültü ölçüsüdür.
2 Hareket Analizi:
Hareket özel bir sinyal sırası yaratır. Her sinyal için, kalkan sinyal parametrelerini (genişleme, süre, zirve seviyesi, polarite, yükselme süresi ve şekil) gerçek zamanlı olarak ölçüp hesaplar ve hafızaya kaydeder. Her sinyal hareketin referans bankası ve hareketsizlik sinyalleriyle kıyaslanır. Eğer sinyal hareket kriterlerini karşılamazsa, hemen reddedilir.
3 RFI/EMI Koruması:
Dijital örneklerin yüksek dinamik menzili ve yüksek örnekleme ölçüsü yüksek seviyeli RF sinyallerine başka gürültü ve kırpma olmadan izin verir. Kalkan RFI/EMI şartlarını tanır ve etkili şekilde hareket sinyalleri ve parazit sinyallerini hareket algılaması karşılaştırmasını yapmadan gerçekleştirir.
Otomatik Darbeli Sinyal İşleme(Patentli)
Otomatik Darbeli Sinyal İşlemi (APSP) algılanan her sinyalin enerjisini ölçer ve hafızasında saklar. Alarm yaratmak için, hafıza istenen minimum seviyeye ulaşmalıdır. Bundan dolayı, yüksek seviye sinyallerinin varlığında (yanlış alarm riski düşük) dedektör derhal bir alarm yaratır, bir “darbesiz sayım” dedektörü olarak fonksiyon gösterir, düşük seviye sinyaller (yanlış alarm riski yüksektir) dedektörü otomatik olarak çok yüksek darbeli sayım moduna döndürür ve yanlış alarmlara karşı mükemmel koruma sağlar. Darbe sayımı ölçüsü sinyal enerjisi seviyelerine bağlıdır ve RFI sinyalleri için daha yükseğe çıkabilir.
Otomatik Sıcaklık Dengeleme(ATC)
ATC dedektörün hassasiyetini oda sıcaklığıyla vücut sıcaklığındaki değişikliğe göre otomatik olarak ayarlar.  Bunun sonucunda operasyonel sıcaklık menzilinde kapsama kaybı veya yanlış alarmı reddetmede azalma
olmadan aynı şekilde çalışma sağlanmış olur.
Kilitli Sensör Geometrisi
İnterlock Sensör Geometrisi (ISG) iç içe geçmiş modeli uzun mesafeli klasik sensörlere göre daha büyük kapsama sağlar. Standart Quad dedektörleri maksimum kapsamaya ulaşsa da insan vücudu aynı anda
her iki dedektör huzmesinden geçemeyeceği için etkisini kaybeder.
Çift Kenar İşleme(Giriş ve Çıkış Analizi)
Çift kenar işlemi giriş ve çıkış sinyallerini ayırır böylece her sinyal istenen seviyeye çıkmalıdır. Eğer giriş ve çıkış sinyalleri istenen enerji seviyesine çıkmazsa, bir alarm yaratılmaz ve bundan dolayı yanlış alarma karşı
bağışıklık dramatik olarak yükselir . Tek kenar isleme (çoğu Pırlarda bulunur) bir alarm yaratılmadan önce istenen enerji seviyesine gelene kadar giriş çıkış sinyalleri ekler.
Çift Karşılıklı Algılama(DOD)
Giriş ve çıkış sinyallerinin polaritesini kıyaslar. Yalnız hareket sinyalleri yazılım tarafından islenecek karşılıklı polarite sinyali yaratır. Herhangi parazit sinyalleri ayni polarite sinyallerini yaratır. Eşleşmeyen RFI ve EMI bağışıklığı sağlayan yazılım tarafından da reddedilecektir.
Zon Hızı
Sistemin kurulmuş ya da kurulmamış olmasına bakılmaksızın zon hızı tüm zonlara uygulanır. Zon hızı kontrol panelinin bir açık zona hangi hızda yanıt verdiğini belirler. Kontrol paneli programlanmış zon hızına ulaşana dek bir açık zona yanıt vermez ve/veya ekranda göstermez. Zon hızına ulaşılana kadar tüm diğer zon tanımlamaları ve seçenekler sisteme etki etmez. Zon hızı 15ms - 3.8s (001 - 255 X 15ms) değerlerine ayarlanabilir. Bu özellik sistemi yanlış alarm ya da gereksiz raporlamaya neden olabilecek anlık bir gürültüden korur.
Örnek: Sistem kurulmuş ve zon hızı 1. 2 saniyeye ayarlanmış olsun. Bir zon 1. 2 saniyeden daha kısa bir süre içinde açılır ve kapanırsa kontrol paneli herhangi bir işlem yapmayacaktır. (yani. Raporlama yapmaz, alarm vermez ve keypad ‘de göstermez).
Akıllı Zon
Eğer akıllı zon olarak tanımlanmış bir zonda bir alarm şartı oluşursa, kontrol paneli bir sayacı tetikleyecektir ve belirli bir zaman süreci içinde aşağıdaki şartlar oluşana dek bir alarm vermeyecektir
• Akıllı Zon gecikmesi sırasında diğer bir zonda bir alarm şartı oluşursa.
• Akıllı Zon gecikmesi sırasında alarmdaki zon yenilenmiş ve yeniden oluşmuş ise.
• Akıllı Zon gecikmesi sırasında zondaki alarm devam ediyorsa.
Not: Akıllı Zon sayacı çalışmaya zon hızına ulaşıldıktan sonra başlayacaktır
Uyarı: Giriş Gecikmesi ile programlanmış zonlarda Akıllı Zon özelliği kullanmayın. Devredışı sırasında bir alarm
oluşabilir.
Sessiz Zon
Zon tanımından hangi zonların sessiz olarak tanımlanacağını seçin. Eğer bir Sessiz Zonda bir alarm oluşursa, kontrol paneli merkezi istasyona bir sireni tetiklemeden bir alarm rapor edecektir.
 Not: Eğer zon 24 saat yangın zonu olarak tanımlanmış ise, kontrol paneli sessiz zon tanımına rağmen sesli bir alarm yayınlayacaktır.
Takip Zon
Zon tanımlamalarından hangi zonların Takip zonu olacağını seçin. Takip zonları aşağıdaki gibi çalışır:
• Eğer bir takip zonu açık ise ve giriş gecikmesi olmayan zomlar tetiklenmiş ise zon hızına ulaşıldığında kontrol paneli hemen bir alarm verecektir..
• Eğer diğer zonun giriş gecikmesi sürecinde bir ani zon açılırsa, kontrol paneli alarm vermeden önce giriş gecikmesi sürecinin bitimine kadar bekleyecektir.
• Eğer giriş gecikmeleri olan birden fazla zon tetiklendiği bir süreç içinde bir ani zon açılırsa, kontrol paneli ilk önce açılan zona ait giriş gecikmesi sona erene kadar bekledikten sonra alarm verir.
Sesli Geribildirim
Keypadinizle bir data girişi yaptığınız zaman, keypadiniz size girişlerinizin kabulünü veya reddini haber vermek için bip sesleri ile kılavuzluk yapar. Bu iki tip keypad bip sesine alışkın olmalısınız:
Onaylama Bip Sesi: Bir işlem basariyle keypade girildiğinde (örn. Kurma/Devredışı bırakma) veya sistem yeni bir duruma/moda geçiş yaptığında, keypad aralıklı bir bip sesi çıkarır (“BEEP-BEEP-BEEP-BEEP”).
Reddetme Bip Sesi: Sistem bir önceki durumuna geri döndüğü zaman veya bir işlem keypade yanlış girildiğinde, keypad sürekli bir bip sesi çıkarır (“BEEEEEEEEP”).
Görsel Geribildirim
Keypad’inizde sisteminizin o anki durumunu size iletecek renkli ışıklar bulunmaktadır. Her ışığın durumu sisteminizdeki belirli bir koşulu temsil etmektedir.
Kısımlandırma
Sisteminiz, alarm sisteminizi Kısım 1 ve Kısım 2 olarak tanımlanan iki birbirinden bağımsız alana bölebilecek kısımlandırma özelliği ile donatılmıştır. Kısımlandırma paylaşımlı güvenlik sistemlerinin daha pratik olduğu ev ofis veya depo binalarındaki montajlarda kullanılabilir. Kısımlandırıldığında, her zon, her kullanıcı kodu ve sisteminizin birçok özelliği Kısım 1, Kısım 2 veya her iki kısma birden atanabilir.
Not: Eğer sistem kısımlandırılmamışsa tüm zonlar, kullanıcı kodları ve özellikler Kısım 1'e aitmiş gibi kabul edilir. E636 keypad kullanıldığında kısımlandırma yapılamaz.
Sistem Ana Kodu(Master) (Varsayılan: 123456)
Sistem Ana Kodu, herhangi bir kısmı bu kesimde açıklanan herhangi bir metotla kurabilir veya devredışı bırakabilir ve kullanıcı geçiş kodlarını yaratabilir, değiştirebilir ve silebilir.
Ana Kodlar
Ana Kod 1 daimi olarak Kısım 1'e atanmıştır ve Kısım 1'e atanmış olan kullanıcı geçiş kodlarını yaratabilir, değiştirebilir ve silebilir. Ana Kod 2 daimi olarak Kısım 2'ye atanmıştır (İstisna: Kısımlandırma devredisi bırakıldığında, Ana Kod 2 Kısım 1'e atanır) ve ayni kısma atanmış olan kullanıcı geçiş kodlarını yaratabilir, değiştirebilir ve silebilir.
Not: Ana Kodlar her iki kısma birden atanmış olan kullanıcı geçiş kodlarını değiştiremez veya silemez.
Sadece Sistem Ana Kodu her iki kısma birden atanmış olan kullanıcı geçiş kodlarını değiştirebilir veya silebilir.
Normal Kurma
Bu metot seçilmiş kısımdaki tüm zonları kurar. Lütfen Normal Kurmanın Oto Kurma veya Tek Tuş Kurma ile de etkinleştirilebileceğine de dikkat ediniz.
Nasıl Normal Kurulur?
1 İstenilen kısımdaki tüm zonları kapatınız.
2 [ARM]‘a basınız + [GEÇİŞ KODU]’nuzu giriniz.
3 Eğer her iki kısma birden geçiş hakkınız varsa istenilen kısma karşılık gelen tuşa basınız ([1] veya [2]). Her iki kısım için, onaylama bip sesinin ardından diğer tuşa basınız.
Uyku Kurma
Evde kurmaya benzer olarak, Uyku kurma kullanıcının korunan alanda kalmasına izin verir fakat daha yüksek seviyede bir koruma sunar. Örneğin; iki katli bir evde, yaşam alanı Evde kurma ile korunur. Uyku kurmada, yaşam alanı ile birlikte ana kat da korunur (hareket dedektörleri vb.), uyuma alanlarında ve ikinci katta serbestçe dolaşma imkanı verir. Uyku zonları Uyku kurma sırasında bypass edilen zonlardır. Örneğin, aksam uyumaya gittiğinizde, yatak odanız hariç tüm yaşama alanı tam kurulur. Uyku kurma ayrıca Oto Kurma veya Tek Tuş kurma ile de etkinleştirilebilir.
Nasıl Uyku Kurulur?
1 İstenilen kısımdaki tüm zonları kapatınız (Uyku zonları hariç).
2 [SLEEP] tuşuna basınız.
3 [GEÇİŞ KODU]’nuzu giriniz
4 Eğer her iki kısma birden geçiş hakkınız varsa istenilen kısma karşılık gelen tuşa basınız ([1] veya
[2]). Her iki kısım için, onaylama bip sesinin ardından diğer tuşa basınız.
Evde Kurma
Bu metod yaşama alanı tam kuruluyken içinde özgürce dolaşmanızı sağlar. Evde zonları, Evde koruma sırasında bypass edilen zonlardır. Örneğin, eğer akşamı evde geçirmeyi düşünüyorsanız kapılar ve pencereler hareket dedektörleri gibi diğer zonları kurmadan kurulabilirler. Evde kurma ayrıca Oto Kurma veya Tek Tuş kurma ile de etkinleştirilebilir.
Nasıl Evde Kurulur?
1 İstenilen kısımdaki tüm zonları kapatınız (Evde zonları hariç).
2 [STAY] tuşuna basınız.
3 [GECİŞ KODU]’nuzu giriniz
4 Eğer her iki kısma birden geçiş hakkınız varsa istenilen kısma karşılık gelen tuşa basınız ([1] veya
[2]). Her iki kısım için, onaylama bip sesinin ardından diğer tuşa basınız.
Tek Tuş Kurma
Tek Tuş kurma sistemi bir geçiş kodu kullanmadan kurabilmenizi sağlar. Bu özellikler montajcınız tarafından etkinleştirilmelidir. Eğer Tek Tuş Kurma programlandıysa, sisteminizin güvenlik seviyesini (Devre dışından Evde Kurma Uyku Kurma Tam Kurma) herhangi bir kod kullanmadan değiştirebilirsiniz.
Tek Tuş Normal Kurma
Kısımdaki tüm zonları kurmak için [ARM] tuşuna basılı tutunuz. Eğer kısımlandırma yapılmışsa [1] & [2] tuşları yanıp söner. Bu özelliği servis personeli (örn. temizlikçiler) gibi belirli kişilerin sistemin diğer özelliklerine ulaşmasına izin vermeden sadece kurması için kullanabilirsiniz.
Tek Tuş Evde Kurma
Yaşama alanını (Evde zonu olarak tanımlanmayan zonlar) kurmak için [STAY] tuşuna basılı tutunuz.
Tek Tuş Uyku Kurma
Uyku zonu olarak tanımlanmamış tüm zonları kurmak için [SLEEP] tuşuna basılı tutunuz.
Tek Tuş Bypass Programlaması
Bypass Programlaması Moduna ulaşmak için [BYP] tuşuna basılı tutunuz.
Zamanlı Oto Kurma
Alarm sistemi her gün daha önceden belirlenmiş bir zamanda kendini otomatik olarak kurabilir. Normal Kurmada olduğu gibi sistem herhangi bir açık zonu bypass eder.
Hareketsizlikte Oto Kurma
Alarm sisteminiz eğer önceden programlanmış bir süre içerisinde herhangi bir zon hareketi olmazsa sistemi kurması için ve/veya rapor göndermesi için programlanabilir. Bu özellikle kronik sağlık problemleri olan veya yalnız yaşayan kişileri denetlemek için kullanışlı bir özelliktir. Sistem açık herhangi bir zonu bypass eder.
Bir Alarmı Devredışı Bırakma
Kurulu bir sistemi veya alarmı devredışı bırakmak için [GECIS KODU]'nuzu giriniz. ön kapı gibi bir giriş noktası iki giriş gecikmesi sayacından biri ile programlanır. Bir giriş noktası açıldığı zaman keypad siz sistemi devredışı bırakana kadar bip sesi çıkarır. Alarm sisteminiz bu sayacın süresi dolana kadar bir alarm üretmez. Sadece Kurma Seçeneği veya Sadece PGM seçeneği ile atanmış kullanıcılar hariç herhangi bir kullanıcı atanmış olduğu kısmı devredışı bırakabilir.
Manuel Bypass Programlaması
Manuel Bypass Programlaması, alarm sisteminizi bir sonraki sistem kurulumunda belirli zonları yok saymasını (pasif etmesini)sağlayacak şekilde programlamanızı sağlar. Örneğin, evinizde isçilerin yenilediği bölümü bypass etmek isteyebilirsiniz. Sistem devredışı bırakıldığında bypass girdileri silinir. Zonlar bypass edildiğinde, [BYP] tuşu yanar. Manuel Bypass Programlaması Tek Tuş Bypass Programlaması ile de etkinleştirilebilir. Eğer Tek Tuş Bypass Programlaması etkin ise, Bypass Programlamasına girmek için [BYP] tuşuna 3 saniye boyunca basılı tutunuz. Bir zondan Bypass özelliğini kaldırmak için, 3. adımda zon numarasını tekrar giriniz ve geçerli tüm
girdileri silmek için [CLEAR] tuşuna basınız. Tüm açık zonları kapatmak için 2. adımdan sonra [ENTER] tuşuna basınız. Kaydetmeden çıkmak için [CLEAR] tuşuna iki kere basınız. Bypass edilmiş zonları silmek için [CLEAR] + [ENTER] tuşlarına basınız.
Zonlar Nasıl Bypass Edilir?
1 [BYP] tuşuna basınız.
2 [GECİŞ KODU]’nuzu giriniz (aşağıdaki nota bakınız). [BYP] tuşu yanıp söner.
3 Bypass etmek istediğiniz zonun iki haneli zon numarasını (örn. zon 3 = 03) girerek ilgili sayıları yakınız.
Sürekli Acık = Zon açık, Yanıp Sönme = Zon bypass edilmiş, Kapalı = Zon kapalı, bypass edilmemiş.
4 Kaydederek çıkmak için [ENTER] tuşuna basınız.
Bypass Geri Çağırma Özelliği
Sistemi devredışı bıraktıktan sonra, bypass girdileri silinir. Bypass Geri Çağırma Özelliği hafızada kaydedilmiş olan bir önceki bypass girdilerini tekrar etkin hale getirir. Bu sistemi her kurduğunuzda bypass girdilerini sürekli tekrardan manuel olarak programlama gerekliliğini ortadan kaldırır.
Bypass Girdileri Tekrar Geri Nasıl Çağrılır?
1 [BYP] tuşuna basınız.
2 [GEÇİŞ KODU]’nuzu giriniz.
3 [BYP] tuşuna basınız.
4 [ENTER] tuşuna basınız.
Alarm Görüntüleme
Eğer bir zonda bir alarm oluşmuşsa, zona karşılık gelen tuş yanıp söner [MEM] tuşu yanar ve zonlar hafızaya kaydedilir. Bu ilgili tuşlar zonlar düzelmiş olsa dahi devredışı bırakılana kadar yanıp sönmeye devam eder. Devredışı bırakmadan önce bu moddan çıkmak ve canlı görüntüleme moduna girmek için [CLEAR] tuşuna basınız. Sistem devredışı bırakıldığında, [MEM] tuşu yanmaya devam ederken zon tuşları söner. Alarmdaki zonlara karşılık gelen tuşları yakmak için [MEM] tuşuna basınız. Alarm hafızası bir sonraki alarm oluştuğunda geçerli bir kod girildiğinde veya sistem tam kurulduğunda silinir.
Panik Alarmları
Acil durumlarda sistem belirli iki tuşa üç saniye boyunca basılı tutulunca hemen alarm üretebileceği 3 panik tuşu sağlayabilir. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, bu panik tuşları sesli alarmlar (sirenler veya ziller) veya sessiz alarmlar üretebilir ve gözlem istasyonunuza belirli mesajları gönderebilir. Örneğin, [1] ve [3]'e basmak "polisi ara" veya istediğiniz herhangi bir şey anlamına gelebilir. Bu özellik montajcı tarafından ayarlanmalıdır.
Polis için [1] ve [3] tuşlarına basılı tutunuz.
Tıbbi alarm için [4] ve [6] tuşlarına basılı tutunuz.
Yangın alarmı için [7] ve [9] tuşlarına basılı tutunuz.
Yangın Alarmları
Bir yangın alarmında zil/siren susturulana veya geçerli bir geçiş kodu girilene kadar 2 saniye aralıklarla üç tane "ötme" sesi çıkarır. Eğer zon Gecikmeli Yangın Zonuysa, sistem gözlem istasyonu ile bağlantı kurmadan önce bir gecikme verir. Bu yanlış alarmların gereksiz raporlanmasını engeller. Eğer ortamda yangın şartları yoksa gereksiz bildirimi engellemek için derhal gözlem istasyonunuz ile bağlantıya geçiniz.
Bir Gecikmeli yangın zonu kazara açıldıysa ne yapılır?
1 Alarmda 30 saniye içinde [CLEAR] tuşuna basınız.
2 Sorunu düzeltmeye çalışınız.
3 Eğer sorun devam ediyorsa, 90 saniyenin ardından alarm tekrar çalacaktır. [CLEAR] tuşuna tekrar basınız.
» Ana Sayfa » Destek » Alarm Terimleri Sözlüğü





Geri Dön
© 1996-2015 Gesider.org.tr - Tüm hakları saklıdır.